5 motive pentru care nu e bine sa ai vecini

By | 2016-06-14

Mă, eu sper că mă mai iubiţi. Ştiu că nu v-am băgat în seamă o perioadă, fie vorba între noi nici dacă voiam n-aveam nervi de socializare, dar sper că mă mai iubiţi. Sau în fine, că mai sunt acolo, într-un newsfeed ceva. Vă spun asta pentru că de când cu renovarea câţiva vecini (dar mai ales vecine) nu ne mai iubesc.

  1. Au ieşit discuţii că de unde are asta bani, că ce s-a întins atâta?

I-am zis fie-mii, dacă m-ar vedea vecinii ăştia drăguţi (care ştiu ce am trăit şi cu cine am trăit 20 de ani de zile) cu alt bărbat, jur că ar spune: Ia uite curva dracu, l-a lăsat pe nenorocitu’ ăla şi l-a luat pe-ăsta bun!

  1. Femeia de serviciu m-a reclamat că am aruncat resturi materiale în tomberoane şi i-a fost greu să le scoată afară. Erau 2 ambalaje de saci de ciment plini de peturi de bere goale pentru că meşterii mei beau 2 litri de căciulă de udătură, în rest 39 de saci de moloz i-am cărat şi i-am încărcat în dubă cu băieţii de mi-a venit acru şi am spălat şi toată scara după treaba asta. Da-n fine…
  2. Vecinul de la parter s-a plâns că i-am stricat ventilatorul din baie, ventilator care e aşezat atipic şi ca să-l nimerească, bolovanii mei de la etajul 4 ar fi trebuit să cadă în zig-zag şi să ţopăie apoi 60 cm spre ventilatorul lui…
  3. Când am început lucrările din baie o vecină de 60+ s-a plâns zugravilor că i se mişcă ţeava. Le-am spus să-i transmită din partea mea să se bucure că i se mişcă ţeava la vârsta asta, alţii se roagă de ea de la 40 de ani şi nu mai suie…
  4. Există mai mult de 5 motive, dar mă irită generalizările care se numerotează, deci 5-ul e pus doar ca să nu fie 4.

N-am nevoie de confirmare, după cum îşi revine traficul se vede că mă mai iubiţi.

😛

 

0 thoughts on “5 motive pentru care nu e bine sa ai vecini

  1. cami

    Cred ca asta e meseria vecinilor: sa urasca pe cineva. Mai ales pe cei care fac curatenie. Si pe cei nou mutati. Intotdeauna se gaseste minimum unul sa-i trimita de unde au venit (si ma refer la apartamente, nu la ce ganditi voi acum ;)) ). Eu am fost tentata sa fac o copie tiplata dupa contractul casei si sa merg cu ea de gat pana ii invat ca sunt de acolo, contrar dorintei lor. Sincer insa, ma bucur cand ii aud si pe altii. Ajunsesem sa cred ca am eu defectiune, dar nu am eu :))

    Reply
  2. Narcisa - Maria

    Nu esti singura! In anul in care ai mei au renovat (2003), am dus o parte din mobila usoara la un alt apartament care era gol in acel moment. Nu vreti sa stiti cate mi-au auzit urechile in perioada aceea.

    Sanatate si spor la reorganizat zasa dupa renovare! 🙂

    Reply
  3. Roxana

    Eu am niste super vecini! Si cred că sunt unicat. Am locuit şi noi anterior in altă parte şi am avut acelaşi tip de probleme despre care scrii, dar de vreo 20 de ani, de cand ne-am mutat aici, cred că mi-am găsit o altă familie. Chiar azi am lăsat vorbă vecinei mele (care e in pensie) că vor veni cei de la Gaz să-mi facă verificare şi să vadă de ei. Este incredibil să ai un astfel de ajutor. Poate şi din cauza că ne intelegem bine, ne şi bucurăm când vreunul din noi reuşeşte să-şi refacă prin casă, să-şi remobileze. Cred că asta ar fi normal între vecini. Au existat la parter niste comentatori sefi, dar sunt redusi rapid la tacere şi oricum sunt minoritari, aşa că nu-i bagă nimeni in seama. Dar la vechea mea adresa era nebunie, cred că ţi-am povestit cum niste vecini de la etajul 1, care aveau initial stol de porumbei pe acoperis, deasupra apartamentului nostru, au dus porumbeii, după mult scandal, şi în coteţul ăla mizer au afumat un porc. A doua zi, a venit un tanar de pe stradă la noi la apartament să ne zică că ne arde acoperisul – barbatul meu credea că e vreo glumă stupidă şi nu l-a lăsat pe om să plece până nu merg să verifice – chiar ardea, noroc cu băiatul care a văzut din statia de autobuz că ne arde casa. Ghici ce-a zis vecinul stupid – că precis avem ceva cu el – de i-am dat foc la porc :)) Aşa că zi mersi totuşi pentru că ai tăi te urăsc, dar nu-ţi dau foc.

    Reply
  4. RMDudu

    Bun punctu’ 4 😀
    Oricum, sunt multe ziceri cu “gura lumii”, iar pe femeia de serviciu si pe vecinul ventilat sa-i pui sa documenteze afirmatiile.

    Reply
  5. michelle

    Ma mutasem singura in acelasi bloc unde erau si ai mei. De ce m-am mutat singura? De ce mi-am luat apartament? Cu ce? Vezi ca ai scrisori la cutia postala? Vai, vezi ca ti s-a rupt tocul!( ca eu nu simteam!) Vai mama da ce multi vizitatori ai….(fie vorba intre noi eram si lesbiana ca veneau cam multe fete). Mi-a spus adiminstratoarea ca o sa-mi vina la usa sa vada intre ce ore am vizitatori. I-am spus ca sper ca vine si cu politia ca alfel ii schimb coafura si stilul fetei, deoarece la mine nu-i program de apa calda cand vina amicele la mine. Si apoi de cand un proprietar e obligat sa spuna la administratie programul vizitelor din propriul apartament. Nu a mai venit!
    Aia de sub mine venea sa-mi spuna ca aude tot ce vorbesc la telefon…ajunsesem sa vorbesc ca atunci cand povesteai ce ai auzit la Europa Libera! Tot aia de sub mine venea sa-mi spuna ca aude prea mult zgomot de apa…deh, nu aveam zgomot de pietre! Cunoastem….! Dar stii ca mi-e dor de ele acu? Sunt masochista?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.